Interviu cu Radu Cristescu, candidat al PSD Satu Mare la Camera Deputaţilor

radu cristescu
Reporter: – Care este legătura dumneavoastră cu judeţul Satu Mare?
Radu Cristescu: – Am crescut în Satu Mare, am terminat clasa a IX-a şi a X-a la Liceul Eminescu din Satu Mare, iar după treapta a doua am plecat la Liceul Agroindustrial Livada. Mi-am continuat studiile la Facultatea de Zootehnie de la Iaşi. După absolvire, am plecat la Bucureşti şi apoi am făcut un fel de navetă între Bucureşti, Iaşi şi Satu Mare. Părinţii mei fiind în Satu Mare, am venit foarte des în vizită la ei. Sufletul mi-a rămas întotdeauna aici, în Satu Mare. N-am crezut niciodată că este atât de puternic sentimentul acesta cunoscut sub numele de chemarea pământului. Ţin să precizez că şi oraşul Carei ocupă un loc special în sufletul meu, fiindu-mi foarte dragă încă din copilărie această localitate multietnică şi multiculturală, care s-a dezvoltat într-un ritm alert în ultimii ani.
Reporter: – Care au fost motivele care v-au determinat să candidaţi?
Radu Cristescu: – E emoţionant să fii din nou acasă, dar mai emoţionant este să vii pentru oameni, în folosul lor. Am fost desemnat candidat la Camera Deputaţilor din partea Partidului Socia Democrat (PSD). Când mi s-a propus această candidatură, mi-am zis da, e momentul să mă întorc, să fac ceva pentru judeţ, pentru oameni. Îmi voi da toată silinţa să ajut judeţul Satu Mare şi să-i ajut pe sătmăreni. Am văzut foarte multă lume tristă şi sunt convins că merită ceva mai bun, merită să trăiască în condiţii decente într-un judeţ dezvoltat. Vreau să devin vocea sătmărenilor în Parlamentul României. Candidez în județul Satu Mare deoarece aici am copilărit şi m-am format ca om şi consider că a venit momentul ca să întorc județului măcar o parte din ceea ce mi-a oferit el mie. Candidez pentru a putea dezvolta județul Satu Mare, pentru a ajuta toate comunitățile locale din județ să obțină bani pentru dezvoltarea lor și pentru ca, la finalul mandatului, să pot să îi privesc în ochi pe sătmăreni cu sufletul împăcat că am făcut tot ce îmi stătea în putere pentru a le face viața mai bună. Cred cu tărie că cel mai important lucru pentru un politician trebuie să fie omul și că în centrul gândirii sale trebuie să stea întotdeauna cetățeanul. Partidul meu e ţara și, în acest moment, județul Satu Mare.
Reporter: – Care vă sunt principalele obiective în calitate de viitor deputat?
Radu Cristescu: – Sloganul nostru electoral este „Siguranţa unui trai mai bun”. Voi face tot ce îmi stă în puteri ca, prin măsurile legislative adoptate de Parlament, fiecare sătmărean şi fiecare român să aibă siguranţa zilei de mâine. Acest lucru înseamnă în primul rând siguranţa locului de muncă. De aici porneşte totul. Siguranţa unui trai mai bun mai presupune alocaţii, salarii şi pensii decente. Dacă votul din 6 decembrie ne va fi favorabil şi PSD va ajunge la guvernare, aceste măsuri vor fi şi mai uşor de pus în practică. De asemenea, îmi propun să fie receptiv la nevoile sătmărenilor, încercând să adaptez legislaţia, alături de colegii mei parlamentari, în funcţie de necesităţile lor. Uşa biroului meu va fi tot timpul deschisă pentru sătmăreni.
A consemnat Szasz Lorand