Creştinii din Carei vor putea să-şi comemoreze morţii în cimitirele din localitate, cu prilejul Zilei Morţilor, sau Luminaţia, cum mai este cunoscută în zonă, în perioada 31 octombrie-1 noiembrie, informează Primăria Carei.

kovacs eugen
Primarul Careiului, Eugen Kovacs, anunţă că desfăşurarea acestei tradiţii nu va fi afectată de pandemia de COVID-19, dar i-a rugat pe credincioşi să fie prudenţi și să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.
”Au fost zvonuri că cimitirele vor fi închise de Ziua Morților. Nu există nicio reglementare în această privință. În schimb, autoritățile competente, Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală, vor efectua controale privind respectarea măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului. Îi rog pe careienii care merg să-și comemoreze morții să fie prudenți, să evite aglomerările, să respecte distanțarea fizică, să poarte mască de protecție. De asemenea, îi rog să respecte distanțarea fizică față de prieteni sau membri de familie pe care nu i-au văzut de mult timp. Deocamdată, purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice sunt cele mai efeciente mijloace de prevenire a transmiterii coronavirusului”, a declarat primarul Kovacs.