În cadrul ședinței extrarodinare de azi, Consiliul Local Carei a aprobat depunerea a două proiecte din fonduri europene în vederea dotării unităților de învățământ din municipiu în contextul pandemiei de coronavirus. Valoarea totală a celor două proiecte este de aproape șapte milioane de lei.

tabelete

Primul proiect prevede dotarea tuturor elevilor din municipiu cu tablete școlare și a școlilor cu echipamente și dispozitive electronice astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura online în toate școlile și liceele din municipiu.
În cadrul proiectului se vor achiziționa:
– tablete școlare – 3.551 de bucăți (câte una pentru fiecare elev);
– table interactive- 196 de bucăți (câte una pentru fiecare clasă);
– proiectoare – 24 de bucăți;
– laptopuri- 268 de bucăți (pentru cadre didactice);
– webcam-uri- 148 de bucăți.
Proiectul intitulat ”Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-învățare în municipiul Carei în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2” are valoarea de 6,6 milioane lei, adică aproximativ 1,367 milioane euro. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.
Cel de-al doilea proiect aciziția de echipamente și substanțe de protecție de unică folosință precum: măști de protecție de unică folosință pentru elevi, personalul didactic și personalul nedidactic auxiliar, substanțe dezinfectante virucide pentru mâini și suprafețe. Valoarea proiectului intitilat ”Creșterea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Carei în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2” este 365.456 lei. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).