Cel puțin patru polițiști de frontieră de la Petea au fost confirmați cu COVID-19, au declarat surse avizate pentru portalul Opinie de Carei. Se pare că este vorba de lucrători din punctul de trecere al frontierei, care au intrat în contact direct nu numai cu colegii lor, ci și cu numeroasele persoane care au intrat și au ieșit din țară pe turele lor.

ptf petea

Deși există un ordin clar din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne privind măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, măsurile privind distanțarea fizică și dezinfectarea nu se prea aplică în PTF Petea, susțin sursele consultate de Opinie de Carei.
În urmă cu două săptămâni, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu a fost declanșată o anchetă epidemiologică după ce zece polițiști de frontieră, dintre care unul își desfășura activitatea în punctul de trecere a frontierei, au fost confirmați cu COVID-19.
Deocamdată, PTF Urziceni pare să fie singurul punct de trecere a frontierei din județul nostru în care nu au apărut deocamdată cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul polițiștilor de frontieră.