Un schimb dur de replici a avut loc pe Facebook între doi medici internişti de la Spitalul Carei, Sava Alexandru şi Variu Cristian, care au tratat pacienţi bolnavi de coronavirus. Medicul Variu Cristian, care la începutul pandemiei făcea mişto de COVID-19, spunând că e o mare înşelătorie, acum afirmă în mod public că nu vrea să se reîntoarcă la spitalul din Carei pentru a tratat pacienţi bolnavi de coronavirus. În schimb, medicul Sava Alexandru s-a infectat tratând pacienţii, s-a vindecat şi a revenit la datorie.

spital
Totul a pornit de la o postare a medicului Sava Alxandru, cel care a avertizat în repetate rânduri despre pericolul coronavirusului. „Am spus? Am avertizat? Suntem acolo? Încă nu. Urmează…”, a scris medicul Sava pe contul său de Facebook.
„O să murim cu toţii”, „Poate mai faci boala odată… apoi o să văd eroismele”, „Eu sigur nu mă întorc la covizi”, a răspuns medicul Variu.
„Din nisip, să fie. Dar tot nu am fugit din medical, ca tine”, a fost replica medicului Sava.
„Dacă tu numeşti asta fugă… aşa să fie… atunci voi fugi până la sfârşitul pandemiei… şi poate am să vă duc la toţi „ostaşii” câte o floare la mormânt! Nu uita că ai un copil de crescut şi trebuie crescut! Ceea ce faci tu este inconştienţă pentru că tratament pentru Covid nu este şi nici nu va fi… doar vaccin! Aşa că degeaba te scuturi, pentru că tratamentele nu valorează doi bani. Mai citeşte studiile…”, a replicat medicul Variu.
După cum era normal, nu au întârziat să apară reacţii negative la comentariile medicului Variu. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, medicul Variu a intrat în concediu medical în urmă cu câteva zile.