La 16 ani de moartea maestrului Ștefan Ruha, Direcția de Cultură Carei a depus o coroană la mormântul marelui artist, născut la 17 august 1931 la Carei.

ruha istvan 2020

Ștefan Ruha a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, alături de mari muzicieni și dirijori. A apărut pe prima pagină a ziarelor de pe întreg globul, atunci când lumea prețuia mai mult arta, frumosul și cultură, decât șocul, groaza și kitch-ul, atunci când să fii o vedetă însemna să fii apreciat pentru talentul și geniul tău.
A fost o personalitate marcantă a vieții muzicale din țară și străinătate și făcut parte din linia de frunte a artei violonistice contemporane românești. A fost mereu mândru de orașul în care s-a născut și a învățat, de care era extrem de atașat.
”Este de datoria noastră să îi păstrăm vie amintirea și să fim mândri, atât noi cât și generațiile care ne succed, că ne-am născut și am trăit în orașul de unde a pornit la drum, spre marea scenă maestrul Ștefan Ruha, și mulți alții”, a declarat directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu.

ruha istvan castel