Candidaţii, alături de staff-urile de campanie, s-au regrupat la sediile partidelor pentru a se pregăti de începerea numărătorile paralele, pe măsură ce vor sosi rezultatele de la secţiile de votare. Liderii partidelor au fost rezervaţi în declaraţii cu privire la rezultatul voturilor, însă au remarcat cu toţii prezenţa slabă a careienilor la urne.

udmr
„Doresc să le mulţumesc tuturor careienilor care s-au prezentat la vot. Potrivit datelor oficiale, în Carei au drept de vot 20.512 persoane, din care s-au prezentat la urne doar 7.027, adică 34,25%. Aceste alegeri au fost atipice din mai multe puncte de vedere. În primul rând, s-a amânat data organizării din vară în toamnă. Am putut face campanie în condiţii ciudate, accentul fiind pus pe mediul online şi pe reţelele de socializare din cauza diferitelor reglementări şi interdicţii. De parcă toate acestea n-ar fi fost suficiente, a fost tot timpul prezentă ameninţarea coronavirusului. Având în vedere toate acestea, ţin să le mulţumesc din nou celor care, în pofida acestei ameninţări, au mers la vot, căci ştiu că au fost mulţi careienii care s-au înspăimântat de COVID-19”, a declarat primarul Eugen Kovacs, liderul UDMR Carei.

psd
„Le mulţumim tuturor celor care s-au prezentat la urne, în condiţiile în care prezenţa a fost foarte scăzută, poate cea mai scăzută de până acum la alegerile locale. Aşteptăm rezultalele numărătorii paralele. Sper din suflet că am reuşit să-i convingem pe careieni cu programul nostru de guvernare local”, a declarat preşedintele PSD Satu Mare, Ioan Oneţ, candidatul partidului la funcţia de primar al Careiului.

pnl
„Le mulţumim careienilor care au votat azi. Ne apucăm de centralizarea rezultatelor pe secţii, în cadrul numărătorii paralele pe care o facem la sediul partidului”, a declarat preşedintele PNL Carei, Dan Bontea.

alde
„Le mulţumim careienilor care şi-au făcut curaj să se prezinte la urne. Având în vedere prezenţa redusă la vot, rezultă că ameninţarea coronavirusului i-a determinat pe mulţi careieni să stea acasă. Aşteptăm rezultatele de la secţii, ca să începem numărătoarea paralelă la sediu”, a declarat preşedintele ALDE Bujor Păuşan, candidatul partidului la funcţia de primar al Careiului.
Numărători paralele se organizează şi de către celelalte formaţiuni politice care au participat la alegerile locale desfăşurate la nivelul municipiului Carei.