Careienii înscrişi pe listele electorale permanente sunt aşteptaţi mâine în cele 14 secţii de votare care vor funcţiona pe raza municipiului pentru a-şi alege primarul şi viitorul Consiliu Local. Tot mâine se vor alege preşedintele Consiliului Judeţean şi membrii Consiliului Judeţean Satu Mare.

vot prezidentiale
Cele 14 secţii de votare vor deschide duminică dimineaţă, la ora 7.00, şi vor închide seara, la ora 21.00. La ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția. Alegătorii care la ora 21.00 se află în incinta secției de vot pot să își exercite dreptul de vot. De asemenea, la ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot. Pentru a afla la care secţie de votare din Carei sunteţi arondat daţi click aici.
Accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat spre a evita aglomerările din interiorul acestuia. Alegătorii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, și să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare și la ieșirea din acesta.
În cursa pentru funcţia de primar al Careiului s-au înscris şase candidaţi, trecuţi în următoarea ordine pe buletinul de vot:
1. PNL (Timoc Titel Andrei)
2. PSD (Oneț Ioan)
3. UDMR (Kovacs Eugen)
4. ALDE (Păușan Marcel Bujor)
5. PMP (Tyer Bogdan Florin)
6. Alianța USR PLUS (Humă Mihaela- Magdalena)
La Consiliul Local Carei au depus liste de candidaţi şapte formaţiuni politice şi s-au mai înscris doi candidaţi independenţi. Ordinea lor pe buletinul de vot este următoarea:
1. PNL
2. PSD
3. UDMR
4. ALDE
5. PMP
6. Pro România
7. Alianța USR PLUS
8. Candidat independent Ciuta Ilie
9. Candidat independent Racolța Ioan-Sorin