Interviu cu primarul Careiului, Eugen Kovacs, candidat pentru un nou mandat din partea UDMR

kovacs eugen
Reporter: – Ce credeţi că se va întâmpla cu Careiul după alegerile locale?
Eugen Kovacs: – După alegerile din 27 septembrie, sper că vom continua în aceeaşi formulă dezvoltarea Careiului. Pentru ca acest lucru să devină realitate, în 27 septembrie, votaţi Eugen Kovacs la Primăria Carei şi candidaţii UDMR la Consiliul Local Carei, respectiv Pataki Csaba la preşedinţia Consiliului Judeţean şi echipa de candidaţi UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare! Continuăm ÎMPREUNĂ dezvoltarea Careiului!
Reporter: – Cu ce concluzii aţi încheiat campania electorală?
Eugen Kovacs: – Proiectele începute pentru dezvoltarea Careiului trebuiesc continuate şi aş dori să finalizăm implementarea lor în următorul mandat. Acelaşi lucru ni l-au transmis şi alegătorii. Campania din poartă în poartă a fost foarte importantă şi în acelaşi timp foarte utilă. Am primit foarte multe observaţii din partea careienilor, mi-au spus multe lucruri pe care în alte perioade nu au ocazia, din diverse motive. Aceste observaţii ne ajută să stabilim direcţia viitoare a activităţii noastre. Am aflat şi o serie de lucruri dfespre care ştiam deja.
Reporter: – Cu ce veţi continua dacă mai câştigaţi un mandat de primar?
Eugen Kovacs: – Chiar dacă mai avem destule de făcut pentru dezvoltarea infrastructurii, nu este suficient doar să reabilităm drumurile, trotuarele şi să amenajăm piste pentru biciclişti. Mai trebuie să întreţinem şi să înfrumuseţăm spaţiile verzi. Sunt mândru de faptul că în Carei suprafaţa de spaţiu verde este mai mare decât cea prevăzută de lege. În acest an, am demarat un program de plantare de arbori: vor fi plantaţi peste 800 de puieţi pe străzile Tireamului, Cimitirului, Petofi Sandor, Uzinei, Şomoş, Bulevardul 25 Ocombrie, Calea Mihai Viteazul, dar şi pe alte artere. O parte din aceste plantri de arbori au loc în cadrul proiectului de mobilitate, iar ceilalţi din fondurile proprii ale Primăriei Carei. Urmează ca, la anul, executantul să demareze lucrările de modernizare şi pe străzile Independenţei şi Iuliu Maniu. Pe aceste trăzi va fi reabilitat asfaltul, vor fi trasate piste de biciclişti şi vor fi reamenajate spaţiile verzi.
Reporter: – Ce alte priorităţi v-aţi fixat?
Eugen Kovacs: – În anul următor, vor deveni prioritare şi locurile de joacă din cartiere. În cartierele din Carei trăiesc foarte mulţi părinţi cu copii mici şi, din acest motiv, trebuie să facem ordine. Poate că nu se va bucura de prea mare popularitate iniţiativa noastră de a stabili un program pentru aceste locuri de joacă, pe care le vom îngrădi. Cu implicarea Poliţiei Locale, ne vom strădui caaici să se afle doar copii şi părinţi care îi supraveghează. Am câştigat un proiect care include şi reabilitarea locului de joacă din parcul dendrologic. Suma obţinută o vom suplimenta cu 40.000 de euro, astfel încât copii să aibă la dispoziţie un loc de joacă frumos şi modern.
Reporter: – Ce planuri aveţi pentru parcurile şi zona de agrement Şomoş?
Eugen Kovacs: – Continuă amenajarea zonei de agrement Şomoş, în suprafaţă de 4 hectare, unde vor fi plantaţi 5.000 de copaci. O bună parte din ei vor fi destul de dezvoltaţi, astfel încât sperăm să ofere umbră încă de la început. Zona de agrement va fi gata peste un an. Mă bucur că se materializează acest proiect, deoarece zona de agrement de lângă fostul târg de animale va reprezenta o nouă alternativă de petrecere a timpului liber. Proiectăm realizarea unei zone asemănătoare la capătul străzii Tireamului, unde oraşul deţine o suprafaţă de zece hectare. Aici vrem să amenajăm un parc pentru evenimente, care va fi dotat cu săli de evenimente, hotel, tabără de tineret. Vrem să atragem şi investitori privaţi în realizarea acestui obiectiv. Cea mai importantă mi se pare tabăra de tineret, pe care există şase mari să o realizăm prin intermediul unui proiect.
Reporter: – Ce planuri aveţi pentru cartierele Republicii, Eliberării şi Zăgănescu?
Eugen Kovacs: – Continuăm modernizarea trotuarelor în zonele în care într-adevăr sunt degradate. În zona străzii Nicolae Iorga şi a străzilor din jur, dar nu numai acolo, există tronsoane care au nevoie de reparaţii serioase. Nu promit că le vom repara pe toate la anul, dar totuşi o vom face într-un termen cât mai scurt. Mulţi nu au crezut nici faptul că vom asfalta 110 stăzi, dar dacă ne uităm putem constata că am reuşit, iar acum se lucrează la reabilitarea drumului principal care traversează Careiul. Consider important să arăt că, din păcate, cartierele Republicii, Eliberării şi Zăgănescu au rămas în urmă faţă de celelalte. În termen de trei ani le vom moderniza şi pe acestea. Dacă nu vom reuşi prin proiecte, o vom face din fonduri proprii. Aceste trei cartiere sunt prioritare pentru mine şi vă promit că în trei ani le vom moderniza.
A consemnat Szasz Lorand