Interviu cu Vénig Gabriella, candidată pe lista UDMR la Consiliul Local Carei

venig gabriela
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare…
Vénig Gabriella: – Nu m-am născut în Carei, dar de la vârsta de doi ani familia mea s-a stabilit în acest oraș și îmi place foarte mult să trăiesc aici. Sunt căsătorită, am doi copii adulți și trei nepoți și sunt mândră de ei. Am lucrat 15 ani la FIUT Carei, în atelierul de proiectare tehnologică. Ulterior, am absolvit administrație publică Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj Napoca. Careiul este locul unde mă simt ”acasă”. Admir doar ca turist valorile orașelor mari. Sunt o persoană curioasă, umblu ”cu ochii deschiși” în lume, cu dorința de a observa ceea ce este bun, pentru a adapta aceste observații, în măsura în care este posibil, și a le combina cu ideile proprii. Părerea mea personală este că nu trebuie să inventăm noi ceea ce au inventat alții și nu e rușine să învățăm niciodată.
Reporter: – Care au fost motivele pentru care ați decis să candidați pentru un nou mandat?
Vénig Gabriella: – Am făcut acest pas deoarece mă interesează viața comunității acestui oraș și am decis să particip activ la dezvoltarea sa. Această decizie nu se referă doar la funcția de consilier local. M-am implicat în diferite programe începând din anii 1990. Echipa de consilieri UDMR, în frunte cu domnul primar Kovacs, are un program viabil pentru Carei. Avem realizări, dar idei care urmează să fie puse în aplicare. Îmi pare bine că pot fi membră a acestei echipe.
Reporter: – Ce priorități ați avea dacă ajungeți din nou consilier local?
Vénig Gabriella: – Pistele de biciclete sunt de mulți ani o prioritate mine. Acuma avem o rețea de asemenea piste, dar mai trebuie extinsă pe unele străzi și în afara orașului. Părerea mea este că cea mai rapidă și cea mai sănătoasă metodă de deplasare într-un orășel de câmpie este mersul cu bicicleta. Trebuie să oferim și turiștilor care vin în oraș posibilitatea de a închiria biciclete, acest mod de deplasare devenind tot mai popular în ultima vreme. Copiii nu mai au posibilitatea să se joace pe stradă, ca pe vremuri. Trebuie să le asigurăm cât mai multe locuri amenajate special pentru ei, dar și pentru careienii de toate vârstele. Numai o comunitate sănătoasă poate să se dezvolte. Trebuie să ajutăm tinerii să se reîntoarcă în oraș și să nu uităm de bătrânii care, de multe ori, rămân fără familie.
Reporter: – Un mesaj către careieni.
Vénig Gabriella: – Să nu ezite nici de acum înainte să ne contacteze când au probleme sau sugestii. Dacă apreciază ceea ce se întâmplă în Carei, să voteze candidații UDMR atât la funcțiile de primar și președinte al Consiliului Jjudețean cât și la Consiliul Local Carei, respectiv Consiliul Județean Satu Mare. Rezultate bune numai în echipă se pot obține.
A consemnat Szasz Lorand