Unul dintre copiii acuzaţi că au vrut să dea jos drapelul României de la ansamblul monumental Avram Iancu a luat atitudine împotriva dezinformărilor şi instigărilor Danielei Ciuta via Buletin de Carei. Minorul în vârstă de 17 ani arată că sora sa mai mică doar a atins cablul de metal de care este fixat drapelul. Supriză totală: copiii nu sunt maghiari, ci români.

2 mic

Minorul în vârstă de 17 ani a încercat să dezmintă acuzaţiile, postându-şi punctul de vedere la rubricile de comentarii ale paginii Buletin de Carei de pe o reţea de socializare.
“Să vă spun ceva domnilor “ziarişti”, nu suntem unguri deloc, suntem români. Unu la mână, acea copilă este sora mea şi nu a vandalizat nimic, precum nici eu sau prietena mea. Doi la mână, nu avea dreptul nimeni să-mi facă poză deoarece nu sunt persoană publică şi nici ei paparazzi. Nu ne trebuia steagul şi nici să-l vandalizăm. Când am văzut comentariile rasiste îmi venea să bor_sc. Sincer, suntem în 2020 şi voi tot publicaţi fake news şi sunteţi rasişti. Acele informaţii le aveţi doar de la o persoană. E punctul de vedere al acelei persoane. Ascultaţi şi pe alţii. La Monumentul Ostaşilor, acolo e plin de copii pe el. Acolo nu e vandalism? Sincer. Doar chestia asta am atins-o. Simplu şi nici asta nu e ruptă sau tăiată”, a scris minorul de 17 ani.
După cum era de aşteptat, în loc să i se publice poziţia, copilul a fost atacat şi luat peste picior pe pagina de pe reţeaua de socializare a site-ului Buletin de Carei.

2

3

4