Prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, primarul Eugen Kovacs le cere părinților să își îndemne copiii să respecte măsurile de siguranță pentru prevenirea apariției și răspândirii coronavirusului. Primarul Kovacs a accentuat faptul că trebuie să ne adaptăm noilor condiții, reluându-ne pe cât posibil deprinderile sociale de dinaintea izbucnirii pandemiei, cum ar fi mersul la școală sau mersul la muncă.

eugen kovacs
Prezentăm integral mesajul primarului Eugen Kovacs:

Stimați părinți, bunici și copii
Noul an școlar începe luni, 14 septembrie. Însă în circumstanțe și condiții schimbate. Dacă ar trebui să sintetizez într-o propoziție ceea ce consider despre acest debut de an școlar, aș spune: să avem grijă de noi și să avem grijă unii de ceilalți. Mult mai mult decât altădată. În mod sigur, directorii și diriginții v-au prezentat noul regulament, orarul și condițiile pentru elevi. Instituțiile de învățământ din Carei sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, încearcă să se adapteze actualelor condiții, sprijinite necondiționat de Primăria Carei pentru a putea face față noilor provocări. Însă avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru ca, în interesul tuturor, aceste măsuri să fie respectate. Nu cred că acest coronavirus va dispărea prea repede, trebuie să învățăm să trăim împreună cu el.
Mersul la muncă și mersul la școală fac parte din viața noastră cotidiană, fiind vorba despre deprinderi sociale fără de care s-ar schimba omenirea în ansamblul ei. Așa că nu prea avem altă soluție, trebuie să încercăm să ne adaptăm. Am auzit și am văzut că anul școlar a început și în țările învecinate, majoritatea școlilor deschizându-și porțile. Au fost și cazuri în care, din cauza infectărilor, deja a doua zi au trebuit închise clase sau chiar școli, iar elevii și profesorii au fost trimiși acasă.
Dar au fost redeschise după 14 zile, s-a încercat din nou reluarea cursurilor. Această încredere și perseverență trebuie să ne caracterizeze atitudinea și credința că este posibil să ne reluăm cel puțin parțial viața socială de dinaintea pandemiei. Până în prezent, s-a reușit menținerea la un nivel scăzut a numărului de persoane infectate atât în județul Satu Mare cât și în Carei. Sper că așa va rămâne și în continuare.
Mulțumindu-le careienilor pentru atitudinea responsabilă de până acum, le cer din nou să aibă grijă de ei și de ceilalți, să protejeze persoanele vârstnice și bolnave, să îndemne copiii să respecte regulamentele impuse în școli, să poate măști de protecție și să păstreze distanțarea fizică.
Cu respect,
Primar
Ing. Eugen Kovacs