Interviu cu Șorian Bianca- Sorina, candidată pe lista PSD la Consiliul Local Carei

Sorian Bianca
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare.
Șorian Bianca-Sorina: – Sunt Șorian Bianca-Sorina, am 25 de ani și sunt mândră că am avut oportunitatea să cresc și să mă formez în Carei. Am absolvit Școala Generală nr 3, apoi am studiat Matematică – Informatică, la Liceul Teoretic din Carei, ca, ulterior, să îmi desăvârșesc studiile la Timișoara, unde am terminat Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest. Sunt unul dintre acei tineri care își iubesc orașul, cât se poate de sincer. Deși, după absolvirea facultății, am avut multe oportunități de carieră, atât în țară, cât și în străinătate, am ales să mă întorc acasă pentru a-mi clădi un viitor aici, dar și pentru a pune o cărămidă pentru un oraș de care să ne bucurăm tot mai mult. În prezent, sunt consilier juridic în cadrul UAT Municipiul Carei.
Reporter: – Când ați intrat în politică și care au fost motivele care v-au determinat?
Șorian Bianca-Sorina: – Sunt relativ nouă în politică, dar asta mi se pare, pe de-o parte, un avantaj. Vin cu ambiția specifică nouă, tinerilor, și cu dorința de a face ceva concret pentru orașul nostru, să schimb în bine lucurile care nu ne mulțumesc. Am intrat în politică după absolvirea facultății, deoarece am simțit că e nevoie de implicare și fapte concrete pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și pentru a face ca orașul nostru să devină cât mai atractiv pentru tânăra generație. Îmi doresc ca tinerii să se simtă motivați să rămână aici, în Carei, și să nu plece să-și caute orizonturi de dezvoltare în alte orașe sau în alte țări.
Reporter: – De ce ați ales Partidul Social Democrat?
Șorian Bianca-Sorina: – În primul rând, am găsit în PSD Carei profesioniști care lucrează eficient atât în mediul privat cât și în instituțiile publice, cu care să pot face echipă. Am simțit, încă de la început, că e un loc unde vocea tinerilor e lăsată să fie auzită. Apoi, doctrina social democrată, de stânga, se pliază pe nevoile oamenilor. Politica se face cu oameni, alături de oameni și, mai ales, pentru oameni.
A consemnat Szasz Lorand