Interviu cu viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer

keizer ludovic
Reporter: – Cum consideraţi că arată Careiul în momentul actual?
Ludovic Keizer: – În prezent, datorită investiţiilor în infrastructura rutieră, Careiul arată ca şi un mare şantier. Se lucrează pe mai multe fronturi, pe diferite tronsoane de drum şi chiar pe diferite străzi. Aceste investiţii vor schimba aspectul oraşului. În schimb, îmi doresc să nu se schimbe un alt lucru. Mă refer aici la curăţenia din oraş. În concepţia mea, Careiul trebuie să rămână acelaşi oraş frumos, îngrijit şi curat cu care ne-am obişnuit.
Reporter: – Ce presupune acest lucru?
Ludovic Keizer: – Presupune, în primul rând, multă muncă. Atât din punctul de vedere al întreţinerii spaţiilor verzi, în special al rondourilor de flori, dar şi al menţinerii curăţeniei. Angajaţii Direcţiei Servicii Publice Locale (DSPL) din cadrul Primăriei Carei lucrează foarte mult pe ambele direcţii. În fiecare dimineaţă, se începe cu curăţenia în zona centrală a oraşului, apoi în cartiere şi pe străzi. Nu golirea gunoaielor din coşurile de gunoi ne ia mult timp, ci strângerea ambalajelor şi mizeriilor aruncate pe jos de unii careieni, care nu prea reuşesc să dovedească că au cei şapte ani de acasă. Apoi, se trece la spaţiile verzi. Se tunde iarba, se tund copacii când e necesar şi se îngrijesc rondourile de flori. Se lucrează mult pentru ca oraşul să îşi menţină aspectul frumos şi curat. Ştiu aceste lucruri, întrucât coordonez în mod direct activitatea DSPL în calitate de viceprimar.
Reporter: – Cum ar putea ajuta careienii la menţinerea curăţeniei în oraş?
Ludovic Keizer: – Dând dovadă de bun simţ, pur şi simplu. Dacă toată lumea ar arunca în coşurile de gunoi flacoanele, hârtiile, pungile, pachetele de ţigări şi nu le-ar arunca pe jos nu am mai pierde atât timp cu strânsul lor zi de zi. Majoritatea careienilor au grijă de curăţenia oraşului lor, însă sunt destul de mulţi şi cei care nu dau doi bani pe acest lucru. Să nici nu mai vorbim despre cei care consideră normal ca noi să strângem mizeriile pe care ei le aruncă pe jos, de parcă aceasta ar fi principala sarcină a Primăriei Carei. În concluzie, dacă toţi careienii ar fi mai atenţi şi ar arunca mizeria doar în coşurile de gunoi, am avea mai mult timp la dispoziţie ca să ne ocupăm, de exemplu, de întreţinerea spaţiilor verzi. Şi aici întlnim două categorii de careieni. Unii care îşi tund singuri iarba şi îşi îngrijesc singuri pomii din faţa caselor şi alţii care aşteaptă să vină cei de la primărie ca să facă aceste lucruri, pe motiv că e vorba de domeniul public. Încercăm să ne descurcăm cum putem mai bine cu oamenii şi utilajele pe care le avem. Pe această cale, ţin să le mulţumesc în mod special celor care ne ajută din acest punct de vedere.
A consemnat Szasz Lorand