Interviu cu Adrian Micovschi, candidat pe lista PSD la Consiliul Local Carei

micovschi adrian (1)
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare.
Adrian Micovschi: – M-am născut acum 57 de ani, în Carei. Aici, în orașul nostru am și crescut și am urmat Liceul Industrial, actualul Liceu Tehnologic “Iuliu Maniu”. Destinul m-a adus tot aici, în calitate de dascăl, peste ani, dar revenim imediat la această coincidență care mie mi-e extrem de dragă… Mi-am descoperit pasiunea pentru fizică încă din anii de gimnaziu, când am frecventat cercul de electrotehnica. Așa am ales, în anul 1982 să urmez cursurile Facultății de Fizică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. La finalizarea studiilor universitare am ales sa intru în învățământ, din respect pentru profesia de dascăl și din dorința de a împărtăși și altora pasiunea pentru fizică. Iar apropo de coincidența frumoasă a destinului de care vă vorbeam, deși am avut posibilitatea să aleg să predau la alte instituții de învățământ, am ales cu mare bucurie să fiu profesor la același liceu la care am învățat. Nu atât o coincidență a destinului, cât o alegere de suflet. Și, ca o glumă, vă mai spun că sunt convins că pasiunea pentru management mi-am descoperit-o încă din pruncie, când eram liderul copiiilor de pe strada Gării, acolo unde am crescut și am avut o copilărie extrem de fericită. Așa cum îmi doresc să aibă toți copiii născuți și crescuți în Carei. Am crescut împreuna cu acest oraș, l-am văzut cum decade si renaște, am văzut potențialul pe care il are, in primul rând datorită oamenilor muncitori, dar si mentalității de familie in care am trait cu toții, indiferent de etnie sau religie. Așa cum vă spuneam, chiar dacă am urmat Univeristatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Fizica la Cluj, m-am întors tot în Carei, pentru ca am știut ca am o datorie față de orașul care m-a crescut, în așa fel încât, la rândul meu, să continuu și eu prin profesia de care sunt foarte mândru, pentru ca, din calitatea de dascăl pe care o exercit de peste 33 de ani, am îndrumat mii de tineri. Nu sunt cu nimic mai special decât alt careian. Am o sotie și doi copii. Și mult respect pentru visurile lor. Pentru visurile noastre. Dar și pentru visul de a mă pune în slujba careienilor, pentru a lăsa o moștenire generațiilor viitoare.
Reporter: – Când ați intrat în politică și care au fost motivele care v-au determinat?
Adrian Micovschi: – Am intrat în politica în anul 1998 pentru că doar luând atitudine poți schimba ceva. Doar luând atitudine poți să speri la ceva mai bun. Am dorit mereu ceva mai bun pentru noi, pentru careieni. Nu sunt un om al vorbelor, ci al științelor exacte, al acțiunilor exacte și am încercat să dovedesc asta de-a lungul timpului și spun eu, am și reușit, atât în perioada în care am fost viceprimar, cât și în anii de profesor și director al Liceului Iuliu Maniu.
Reporter: – De ce ați ales Partidul Social Democrat?
Adrian Micovschi: – Istoria ne-a demonstrat că socialismul este singura ideologie politica ce a adus bunăstarea întregii societății și nu doar a unor grupuri de interese. Sau, cum imi place mie sa spun, ne este bine tuturor, nu doar șmecherilor. Partidul Social Democrat a demonstrat de-a lungul anilor ca e pentru oameni, nu pentru el.
A consemnat Szasz Lorand