Interviu cu Eugen Kovacs, primarul Careiului, candidat pentru un nou mandat 

eugen kovacs
Reporter: – Care sunt motivele care v-au determinat să candidaţi pentru un nou mandat?
Eugen Kovacs: – În primul rând, candidez pentru a-mi duce la bun sfârşit proiectele de dezvoltare a Careiului. Cu riscul de a mă repeta, cifrele confirmă că mandatul care tocmai se încheie a fost unul al proiectelor europene și al investițiilor în infrastructură. Doresc ca, în calitate de primar al Careiului, să finalizez toate aceste 18 proiecte câștigate, fiind semnate contractele de finanțare în valoare de 41,744 milioane euro, majoritatea din fonduri europene. În al doilea rând, la nivelul Primăriei Carei am reuşit să formez o echipă a cărei rezultate îi confirmă din plin profesionalismul. Consider că această echipă merită susţinerea careienilor pentru a duce la capăt ceea ce a început. Din principiu, sunt adeptul continuităţii şi nu am susţinut niciodată schimbarea doar de dragul schimbării. În al treilea rând, mă simt onorat să pot ocupa în continuare funcţia de primar al Careiului, un oraş în plină dezvoltare. Am mai spus şi o repet: mi-am propus ca, peste trei ani, Careiul să arăte ca și un oraș modern din vestul Europei, cu oameni mândri de localitatea lor, în care trăiesc în condiții confortabile.
Reporter: – Cum credeţi că se derula campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie?
Eugen Kovacs: – Mi-aş dori să fie vorba în continuare de o campanie curată, în spiritul fair-play-ului, în care toţi candidaţii să îşi prezinte proiectele şi ideile proprii referitoare la dezvoltarea Careiului. Adică o campanie fără mizerii şi fără atacuri la persoană. Sper că acelaşi lucru şi-l doresc şi ceilalţi candidaţi. Experienţa alegerilor trecute a demonstrat că locuitorii Careiului nu apreciază bâlciul şi scandalul. Careienii sunt oameni foarte civilizaţi, care vor programe şi idei clare pentru viitorul comunităţii lor, nu atacuri, injurii şi jigniri grosolane. Oricum, decizia privind viitorul ocupant al funcţiei de primar se află în votul careienilor. Prin prisma rezultatelor pe care le-am obţinut până acum, sper să mă investească cu încrederea lor pentru încă un mandat.
Reporter: Cum credeţi că va arăta viitorul Consiliu Local?
Eugen Kovacs: – Totul depinde de votul careienilor, de modul în care partidele şi candidaţii vor reuşi să îi convingă până la sfârşitul campaniei. Eu sper într-o colaborare bună cu rreprezentanții partidelor din Consiliul Local, adică PSD, PNL, ALDE și celelalte, pentru ca interesul orașului să fie cât mai bine reprezentat la nivel județean și central. În cazul în care voi rămâne primarul acestui oraş, voi încerca să apelez la patriotismul local al consilierilor locali, indiferent de orientarea lor politică. Suntem cu toţii în slujba comunităţii care ne-a ales, aşa că va trebui să lăsăm la o parte rivalităţile politice şi vendetele personale pentru a conclucra pentru binele careienilor. Fiecare dintre noi avem legături personale sau de ordin politic la nivel central care pot fi utilizate în folosul comunităţii noastre. Consider că asta este singura cale pentru o dezvoltare durabilă a Careiului.
A consemnat Szasz Lorand