Prima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie a debutat timid în municipiul Carei. Majoritatea partidelor şi candidaţilor s-au limitat doar la lipirea afişelor electorale pe panourile special amenajate în acest sens. Până acum, cei mai vizibili în spaţiul public au fost candidaţii PSD Carei.

afisaj electoral
Candidaţii social-democraţi, însoţiţi de membri şi simpatizanţi ai partidului, au avut mai multe ieşiri organizate în oraş, pornind din centru înspre cartiere. În cursul zilei de ieri, a fost la Carei cu staff-ul de campanie şi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Roca. Social-democraţii îmbină vechile tehnici de campanie, cu ieşiri între oameni, cu cele noi, desfăşurate în mediul online. PSD Carei a debutat în campanie cu un videoclip de prezentare a candidaţilor la Primăria Carei şi la Consiliului Local, inovativ şi bine structurat. Campania lor continuă cu prezentarea candidaţilor pe reţele de socializare.

Celelalte partide şi-au lipit afişele electorale pe panourile amenajate special în acest scop. Cei de la Pro România au mai avut o ieşire în mijlocul alegătorilor. Probabil că majoritatea partidelor şi a candidaţilor îşi vor intensifica acţiunile de campanie în mod gradual, pe măsură ce se apropie alegerile. Rămâne de văzut cu ce strategie va ieşi fiecare în faţa electoratului. Probabil că vor încerca să îmbine cât mai eficient acţiunile de intrare în contact direct cu cetăţenii, respectând măsurile de protecţie împotriva coronavirusului, cu promovarea în mediul online, în special pe reţelele de socializare.
Candidaţii USR PLUS au avut o acţiune în satul Ianculeşti. Citind postarea de pe Facebook despre respectiva acţiune, ai fi putut să te juri că ai avut de-a face cu o conspectare a acuzaţiilor vehiculate de-a lungul timpului pe site-ul Buletin de Carei de către autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat. Destul de lipsit de originalitate. Probabil că asta va fi şi linia directoare a candidaţilor USR PLUS în următoarele trei săptămâni, adică atacuri la adresa administraţiei locale pe temele inventate de Daniela Ciuta via Buletin de Carei. Este şi asta o tactică a candidaţilor care nu prea au ce arăta electoratului şi încearcă să crească prin atacuri la dresa celor mai bine cotaţi. Rămâne de văzut dacă alegătorii careieni vor aprecia o astfel de campanie.