Cătălin Todorca, în vârstă de 26 de ani, din Lucăceni, candidează pentru funcţia de primar în comuna Berveni ca reprezentant al partidului Pro România. Tânărul îşi doreşte să aducă un suflu nou Primăriei din Berveni şi localităţii Lucăceni, principala sa motivaţie fiind aceea de a-i ajuta pe tineri, întrucat ei reprezintă viitorul acestei comune.

todorca1
„Am decis să intru în politică întrucât îmi doresc o schimbare. Cred cu tărie că generaţiile tinere, din care fac şi eu parte, vor schimba România. Ţara noastră are nevoie de mentalităţi noi, entuziasm şi implicare pentru a reuşi să-şi depăşească limitele. Construcţiile mari se pot realiza punând cărămidă cu cărămidă, de aceea consider că schimbările de la nivel naţional pleacă din plan local. Sunt un om simplu, însă îmi doresc lucruri complexe pentru concetăţenii mei şi pentru Lucăceni”, a declarat Todorca.
Ca orice tânăr, Cătălin a fost plecat şi în străinătate, în speranta unei vieţi mai bune, însă experienţa l-a făcut să realizeze că nicaieri nu este mai bine ca acasă, însă localitatea are nevoie de câteva schimbări.
„Ştiu cât de greu este să te rupi de familie, să te urci în avion şi să treci graniţa cu gânduri pentru o viaţă mai bună afară. Totuşi, experienţa diaspora m-a învăţat că România este locul unde vreau să fiu şi unde îmi doresc să mă dezvolt. Pentru asta însă sunt esenţiale câteva schimbări, de aceea am decis să candidez la Primărie. Nu a fost o decizie uşoară pentru că nu vreau să le promit concetăţenilor mei lucruri imposibil de realizat, însă le promit că voi face tot posibilul pentru dezvoltarea comunei astfel încât tinerii să nu mai fie nevoiţi să migreze în alte ţări. Avem exemple de bune-practici în comunele limitrofe de unde ne putem inspira şi sunt convins că lucruri frumoase se pot realiza şi în Lucăceni. Este locul unde am crescut şi este comuna căreia îi datorez omul care sunt astăzi”, a adăugat Cătălin.