O autotintitulată jurnalistă, care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat, a ajuns şi mare expertă în duhoare şi în autorizaţii de funcţionare. Acum câteva zile susţinea că primăria a eliberat autorizaţie de funcţionare pe numele unei firme producătoare de biogaz, iar acum se arată revoltată de faptul că „agentul economic vinovat” nu este întrebat „de existența autorizației de funcționare de către Poliția Locală din subordinea Primăriei Carei”.

opinie

Probabil a reuşit să pătrundă şi în creierul ei informaţia că primăria nu i-a eliberat firmei în cauză niciun fel de autorizaţie.

Asta da schimbare de poziţie de la o zi la alta, conform manualelor clasice privind dezinformarea. Însă ar fi la fel de interesant de aflat cum stă firma de producţie a autointitulatei jurnaliste la capitolul autorizaţie de funcţionare. Din informaţiile de care dispunem, aceasta nu a fost vizată de către administraţia locală careiană de circa un deceniu, deşi legea prevede că avizarea este necesară în fiecare an. Ar putea povesti multe şi interesante chestii poliţiştii locali care au încercat să controleze valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a respectivei firme de producţie. Bieţii poliţişti locali au fost primiţi cu scandal şi ameninţări, preferând să se lase păgubaşi decât să fie terfeliţi apoi în blogul familial sau chiar atacaţi în Consiliul Local. Cam atâta despre corectitudine şi respectul faţă de lege din care tanti care pune virgula între subiect şi predicat şi-a făcut un titlu de glorie!
Szasz Lorand