În această dimineață, în baza discuțiilor purtate de către Instituția Prefectului cu reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate Publică, agenți economici din domeniul Horeca și membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), s-a adoptat Hotărârea nr. 22 privind punerea în aplicare a unor măsuri în vederea prevenirii extinderii infecțiilor cu noul Coronavirus la nivelul județului Satu Mare.

masti-oameni

Se modifică art.1 a Hotărârii CJSU nr.21/2020 astfel, începând cu data de 01.08.2020 se aprobă obligativitatea purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise (pieţe, târguri, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, spectacole în aer liber) atât timp cât se află în acea situaţie, de la nivelul județului Satu Mare.
Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite potrivit alin.(1) afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
Se interzice pe raza judeţului Satu Mare comercializarea şi consumul produselor alimentare, băuturilor acoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate în exteriorul clădirilor operatorilor economici, precum terase, cluburi, baruri, în intervalul orar 24:00 – 6:00.
IMPORTANT! În continuare, evenimentele cu caracter privat vor putea fi organizate în spații libere sau închise în conformitate cu reglementările în vigoare, și anume în interior până la 20 de persoane, iar în exteriorul localului, maximum 50 de persoane, fără restricție orară.