Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a avut o întâlnire cu executantul lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor în cadrul proiectului Mobilitate 1 referitoare. Discuțiile s-au axat pe termenele de execuție avansate de executant și deficiențele constatate, informează Primăria Carei.

drum1
În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre deficiențele constatate la lucrările executate pe anumite tronsoane. S-a ajuns la concluzia că o parte din deficiențe se datorează proiectului tehnic, care nu este prea clar, iar o altă parte de datorează executantului. ”Există deficiențe pe unele porțiuni, care vor fi remediate. Nu este adevărat că aceste lucrări cu probleme au fost recepționate. Vreau să îi liniștesc pe careieni și să îi anunț că vom insista ca toate deficiențele pe care le-am constatat să fie remediate înainte de a recepționa lucrările de drumuri”, a declarat primarul Kovacs.
”În cadrul discuțiilor, executantul lucrării ne-a spus că lucrările de reabilitare și asfaltare pe ambele sensuri ale Căii Mihai Viteazul, adică de la intersecția cu strada Agoston și până la Catedrala Ortodoxă, vor fi finalizate până la începutul lunii septembrie. Tot până atunci va fi gata și sensul de pe Calea 25 Octombrie pe care se lucrează în prezent. Apoi, vor demara lucrările și pe celălalt sens, finalizarea lor fiind programată pentru sfârșitul lunii septembrie”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Executantul a anunțat că, până la mijlocul lunii septembrie, pe strada 1 Decembrie 1918 va finaliza lucrările din capătul de lângă Catedrala Romano-Catolică până lângă sediul fostei primării. Asfaltul va fi înlocuit cu piatră cubică de dimensiuni mari și foarte netedă. ”Executantul ne-a spus că, în acest an, va realiza 60% din lucrările de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918”, a adăugat primarul Kovacs.