În cadrul ședinței săptămânale desfășurată astăzi, prefectul Radu Bud a analizat împreună cu șefii structurilor M.A.I. dispoziția secretarului de stat nr.I/1465/26.06.2020 privind aplicarea măsurilor din competența structurilor M.A.I. în contextul evoluției situației epidemiologice veterinare generată de răspândirea pestei porcine africane, informează Prefectura Satu Mare.

pesta porcina
La nivelul județului există în prezent trei focare active de pestă porcină africană în localitățile Ardud Vii, Pir și Sanislău la porcul domestic pentru care se aplică procedurile specifice de eradicare a bolii.
În ultimele zile, polițiștii de frontieră se confruntă cu un nou val de refugiați care forțează punctele de trecere a frontierei în drumul lor spre Occident. Prefectul a solicitat o atenție sporită și vigilență maximă la frontieră pentru stoparea acestui fenomen infracțional, inclusiv filtre pe drumurile din județ.
Polițiștii sătmăreni vor acționa în această perioadă prin controale în domeniul alimentației publice pentru prevenirea și combaterea fenomenului evazionist și respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.