Medicul internist Alexandru Sava de la Spitalul Carei, desemnat spital suport pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, a lansat un avertisment către careieni, arătând că coronavirusul se transmite deja comunitar, solicitându-le să respecte măsurile de distanţare socială şi să nu tolereze nepurtarea măştii în zonele aglomerate.

colaj sava
Medicul Alex Sava arătându-şi mâinile afectate de folosirea dezinfectantului pentru distrugerea coronavirusului

Suntem pe prag de val 2. Virusul e aici, se transmite comunitar. Sunt convins că trec zilnic pe lângă zeci de pacienţi asimptomatici, majoritatea fără mască, fără măsuri de distanţare socială, experienţa ultimelor zile mi-au dovedit asta. Vă rog, respectaţi numărul 2020 (anul curent): 20 de secunde minim de spălat pe mâini cât mai frecvent, 2 metri distanţa minimă şi 0 toleranţă faţă de nepurtarea măştii în zonele aglomerate„, se arată în avertismentul medicului Alex Sava.

Avertismentul este extrem de actual în condiţiile în care, în ultimele zile, două asistente ale Spitalului Municipal Carei au fost diagnosticate cu coronavirus.

În timpul stării de urgenţă, medicul internist Alexandru Sava a lansat mai multe apeluri publice către careieni, solicitându-le să respecte măsurile de prevenire şi prevenire a răspândirii coronavirusului.