O strângere de fonduri în vederea cumpărării unui cărucior electric pentru careianul Robert Vereș, președintele Asociației Werdnig Hoffman, se derulează în aceste zile pe Facebook. Careianul, un adevărat militant pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, suferă de o boală rară, din cauza căreia i se atrofiază mușchii. Căruciorul costă în jur de 44.000 lei.

robert veres

Strângerea de fonduri pe Facebook, intitulată ”Redă lui Robert independența de mișcare! – Donează. Distrbuie. Invită”, a fost inițiată de sora lui Robert, Doris Vereș

Strângere de fonduri pentru fratele meu Robert care are nevoie de un cărucior electric pentru a se putea deplasa.
Robert este un tip super fain și cel mai bun frate din lume. Cu toate acestea suferă de o boală rară SMA – Spinal Muscular Atrophy, boală din cauza căreia i se atrofiază mușchii. Eiii, din acest motiv el nu se poate deplasa decât cu ajutorul unu scaun rulant.
Cu toate că are această boală, el este mereu optimist, pus pe treabă și un tânăr activ în societate, cu idei faine care trebuie puse în aplicare.
Însă în momentul de față există riscul ca el să rămână izolat pe acasă sau total dependent de o altă persoană deoarece singurul echipament care îi dă posibilitatea de a fi independent din punct de vedere al mișcării și anume scaunul lui rulant electric s-a stricat.
Știu, vei spune că poate să folosească unul simplu…însă acest lucru pentru el înseamnă să depindă mereu de cineva care să mobilizeze acel căruț și care defapt să decidă în locul lui Robert unde se oprește, încotro se întoarce, în ce direcție să o ia și până unde se va deplasa.
Pare un lucru neesențial în ochii tăi? Doar un echipament? Nu o problemă de „viață și moarte”?
Aș dori să te lămuresc atunci că pentru el este o problemă care odată rezolvată îi schimbă viața. Pentru că îl face independent! Lucru care contează enorm pentru o persoană care suferă oricum de o boală gravă care îi afectează viața de zi cu zi.
Pentru că, imaginează-te în locul lui…să fi nevoit să rogi mereu pe cineva să te deplasezi, să nu poți alege singur să mergi într-o direcție sau să rogi pe altcineva să te „parcheze”.
Hhhmmm…mai plăcut e să faci aceste lucruri de unul singur după voința ta.
De aceea Robert are nevoie de acest scaun. Avusese în trecut alte două achiziționate second-hand însă s-au stricat, tocmai datorită faptului că erau vechi.
De aceea îmi doresc să adun această sumă pentru el. Doresc să reușesc să îi redau independența în mobilitate, practic să îi redau picioarele!
Alătură-te te rog campaniei mele și ajută-mă să strâng această sumă pentru a crea o bucurie fratelui meu, astfel mulțumindu-i pentru tot ce este pentru mine anume modelul meu de urma în viață și ce am învățat de la el: cum să zâmbesc mereu, să profit din plin de viață, să nu mă dau bătută niciodată și să lupt mereu pentru visele mele! Exact cum face el!