Începând cu data de 10 iunie 2020, Spitalul Municipal Carei furnizează servicii medicale de urgență, servicii medicale de spitalizare și servicii medicale de specialitate în ambulatoriu, se arată într-un comunicat semnat de managerul spitalului, dr. Elisabeta Raț, publicat de Primăria Carei.

spital
Prezentăm integral comunicatul de presă al Spitalului Municipal Carei

Condițiile în care se va desfășura acordarea asistenței medicale sunt următoarele:
– Triajul obligatoriu pentru toți pacienții se va efectua în incinta (curtea) spitalului;
– Pacienții vor purta obligatoriu mască;
– Prezentarea în cabinetele din ambulatoriu se va face conform programării prealabile la numărul de telefon 0261.706.200;
– Internarea pacienților se va face conform programării la medicul specialist din cabinetul din ambulatoriu, în urma consultației de specialitate;
– Internarea pacienților, urgență medico-chirurgicală, prin serviciul de urgență (camera de gardă) se va face cu respectarea criteriilor precizate în normativele Ministerului Sănatății și Casei Naționnale de Asigurări de Sănătate.
Toate secțiile și compartimentele spitalului sunt funcționale. Asistența medicală de urgență este asigurată de două linii de gardă, respectiv specialități medicale și specialități chirugicale. Asistența medicală de pediatrie este asigurată conform programului în secție și în intervalul orar 10.00-13.00 în cabinetul ambulator. Linia de gardă pediatrie nu va funcționa din lipsă de medici specialiști pediatrie (există un singur medic pediatru). Până la rezolvarea situației, urgențele se vor adresa Spitalului Județean Satu Mare. În același context, vă informăm că asistența medicală de specialitate a nou-născutului, obligatorie în momentul nașterii, se poate asigura în programul de activitate cuprins între orele 8.00-15.00, de către singurul medic neonatolog. Vă rugăm să vă asigurați un interval de timp suficient pentru a ajunge la o unitate sanitară care poate asigura asistența medicală atât pentru mamă cât și pentru nou-născut.
În vederea respectării distanțării sociale, numărul pacienților internați în saloane va fi mai mic decât capacitatea reală a secțiilor. Totodată, în fiecare structură sunt prevăzute saloane de izolare pentru pacienții suspecți de infectare cu coronavirus până la primirea rezultatelor testării, evitându-se astfel răspândirea infecției SARS-CoV2 în cadrul spitalului.