Tânărul careian Vasile Bâlc, în vârstă de numai 27 de ani, absolvent de kinoterapie, are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a ieşi învingător cu boala necruţătoare care îi macină trupul. Careianul care a ajutat sute de copii cu dizabilităţi din toata ţara, a fost diagnosticat în decembrie anul trecut cu leucemie. Două spitale specializate din Viena şi din Turcia l-ar putea ajuta, însă costul pentru tratament şi transplant pentru 3-4 luni de spitalizare e de 150.000 euro. O sumă enormă, care poate fi strânsă cu ajutorul oamenilor de bine.

vasile balc

La sfârşitul anului trecut, lui Vasile Bâlc i-a apărut o umflătură pe picior. S-a dus la medic, crezând că este vorba de o căpuşă. Însă după câteva zile află că suferă de leucemie. Începe de urgenţă curele de chimioterapie.
Prietenii, colegii şi părinţii din fundaţie merg la el la spital, îl vizitează, până în martie. De atunci, din cauza izolării, e singur, oamenii lui sunt în telefon şi el se gândeşte încotro acum? Dacă celulele cancerigene ar ajunge la 5% ar putea face transplant de măduvă, care îl poate reda înapoi sănătos, creativ, prietenos. Vasile e compatibil cu sora lui pentru transplant, însă nu ştie cât mai rezistă, pentru că fiecare cură a fost diferită, ultima cea mai grea, cu complicaţii din cauza imunităţii slăbite.
Contracronometru, cu analize nepotrivite transplantului, dar totuşi aici, Vasile a fost îndrumat să caute o salvare în afara ţării. Două spitale specializate pe aşa ceva , AKH din Viena şi American Hospital din Turcia l-ar putea ajuta, însă pentru oricare costul pentru tratament şi transplant pentru 3-4 luni de spitalizare e de 150.000 euro, o suma enormă, care poate creşte în funcţie de cum răspunde organismul la tratament.
Pentru că încă nu are toți acești bani, deși ar putea fi șansa la viață, pentru că nu poate risca să rămână fără tratament, Vasile începe în 8 iunie o nouă cură de chimioterapie în România, sperând că între timp să poată strânge banii necesari tratamentului și să îi scadă celulele cancerigene.
Oare câţi copii ar mai ajuta Vasile prin munca lui dacă ar reveni sanatos? De când a terminat facultatea, acum 5 ani, a ajutat copii, activând în cadrul fundaţiei deschise de fotablistul Mihai Neşu pentru copiii paralizaţi. Acum careianul Vasile Bâlc are nevoie să fie ajutat. Dăruiţi pentru viaţa lui Vasile cât puteţi, pornind de la preţul unei perechi de ciorapi coloraţi pentru ca viaţa copiilor cu dizabilităţi să fie colorată de viata lui!
Puteţi dona în conturile de mai jos şi puteţi afla informaţii despre Vasile sau cum puteţi să îl sponsorizaţi la numerele de telefon:
(0752) 674 936 – Vasile Bâlc
(0746) 341 011 – Maria Bâlc ( mama lui Vasile )
Conturile în care mai puteţi dona sunt:
Banca Transilvania
Cont curent Ron: RO80BTRLRONCRT0344093301 – titular Vasile Bâlc
Cont curent Euro: RO30BTRLEURCRT0344093301 – titular Vasile Bâlc