Lucrările de asfaltare de pe Calea Mihai Viteazul din municipiul Carei vor fi finalizate până la sfârșitul acestei luni, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

asfaltare

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului Mobilitate 1, intitulat ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”.
”Am discutat cu reprezentanții executantului, care ne-au dat asigurări că lucrările de asfaltare a Căii Mihai Viteazul vor fi finalizate până la sfârșitul acestei luni. Tot în cadrul proiectului Mobilitate 1, au fost începute lucrările de decapare a asfaltului pe Bulevardul 25 Octombrie. Executantul ne-a dat asigurări că bulevardul va fi asfaltat până la finalul lunii iulie. Tot până atunci va fi realizată și asfaltarea străzii Mioriței. De asemenea, la finalul lunii iulie sau începutul lunii august vor fi demarate lucrările de reabilitare a străzii 1 Decembrie 1918”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Proiectul Mobilitate 1, denumit oficial ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”, vizează introducerea transportului public prin achiziționarea a șapte autobuze electrice, lucrări de reabilitare a carosabilului pe traseul microbuzelor și amenjarea de piste de biciclete în zona centrală a municipiului. Valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este de 45,25 milioane lei.