Am intitulat acest scurt articol în acest fel deoarece…

opinie

Trăim într-o lume atât de bizară unde timpul parcă…
-nu mai vrea să se oprească
-unde primează numai interesul și goana după starea materială, nesemnificativă dacă stăm să analizăm.
Mi-am propus să fac un scurt memento cu referire la anii copilăriei văzuți prin prisma unui adult,mamă și bunică în același timp.
Copilăria noastră a fost marcată de joaca la țară la bunici pe ulițele pline de copii sau în oraș la locurile de joacă din jurul blocului cu cheia la gât,părinții fiind plecați la serviciu; o copilărie a inocenței a misterului și a fericirii
Viața modernă și-a pus amprenta și asupra copilăriei de astăzi.S-au schimbat preocupările și orientările copiilor;accentul nu se mai pune pe joaca de afară locul acesteia fiind luată de jocul pe calculator,ceea ce nu este întotdeauna de bun augur.De multe ori părinții sunt plecați la muncă în străinătate.
Vremurile s-au schimbat, copilăria nu mai este ”cea de altă dată” dar și acum are farmecul ei.
Este perioada în care noi adulții încercăm și trebuie să reușim să-i pregătim pe cei dragi pentru viață.
Să nu uităm că orice dezechilibru poate avea consecințe nefaste.
Să ne arătăm dragostea față de pietrele noastre nestemate ,”copiii” prin petrecerea a cât mai mult timp alături de ei participând în mod activ la viața lor de zi cu zi.Oare ce poate fi mai frumos decât timpul petrecut alături de ei?
Nu este suficient să le asigurăm partea materială,este mult mai important ca ei să primească de la noi mai multă afecțiune lucru de care din păcate foarte mulți sunt privați.
Nu lăsați să treacă nicio zi fără să vă faceți simțită prezența în viața lor.
Nu uitați,”timpul trece în detrimentul nostru” dacă nu știm să-l valorificăm!
”Una din cele mai norocoase lucruri ce ți se pot întâmpla în viață este, cred, să ai o copilărie fericită!” Agatha Christie
La mulți ani copii, speranța noastră de mâine!
Un om între oameni – Lenuța Birta