Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au venit în sprijinul unei femei, de 56 de ani, din municipiul Carei, care la data de 25 mai, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

politisti

În fapt, un bărbat, de 34 de ani, din aceeași localitate, prin întrebuințarea de violențe a sustras din locuința acesteia o sumă de bani și mai multe bunuri, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.600 de lei.
Întrucât femeia a rămas fără nici un ban până la primirea pensiei, care venea aproximativ peste două săptămâni și întrucât nu avea aparținători care să o ajute, polițiștii s-au mobilizat și au strâns o sumă de bani, pe care i-au dat-o acesteia pentru a-și putea cumpăra cele necesare traiului zilnic. De asemenea, întrucât bărbatul i-a sustras și telefonul mobil, polițiștii i-au cumpărat acesteia și un telefon mobil pentru a putea ține legătura cu ea.
Polițiștii au avut inițiativa ca pe lângă principala atribuție, de a asigura ordinea și liniștea publică, să ofere ceva în plus acestei femei, ca aceasta să nu mai aibă și grija asigurării celor necesare și astfel să depășească mai ușor șocul, fiind victima unei infracțiuni.
Facem precizarea că bărbatul, de 34 de ani, a fost identificat și depistat de polițiști, iar în prezent se află în stare de reținere în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.