Astfel, la data de 25 mai a.c., 151 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice, informează Prefectura Satu Mare.

politie control coronavirus

În perioada de referință au fost efectuate 1.936 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.
Totodată, polițiștii au identificat trei persoane care nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menționate au fost internate în centre de carantină.
Subliniem obligația persoanelor de a respecta măsurile privind prevenirea sau combaterea bolilor, și pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu noul tip de coronavirus – SARS CoV-2, în special a celor care au obligația de a respecta măsura izolării la domiciliu. Reamintim cetățenilor care nu respectă măsura izolării la domiciliu, că riscă o sancțiune contravențională cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei, conf. Lg. 55/2020, și măsura carantinării instituționalizate, care se va lua față de acesta, pe cheltuială proprie.
În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.