Poliţia de Frontieră a anunţat ieri deschiderea PTF Urziceni- Vallaj atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare/ ieșire în/ din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două stat.

vallaj2

În schimb, pe site-ul Poliţiei Ungare (police.hu), punctul de trecere a frontierei Vallaj figurează ca fiind deschis doar pentru cetăţenii maghiari care se reîntorc în Ungaria, respectiv lucrătorii transfrontalieri din Ungaria şi România, respectiv pentru cazuri medicale grave.
„Vallaj- Urziceni- deschis traficului de persoane între orele 0-24. Pentru lucrători transfrontalieri care au domiciliul declarat, respectiv locul de muncă la o distanţă de 30-30 km sau pentru cei care deţin internări pe motive de sănătate”, se arată în statutul actual al vămii Vallaj- Urziceni.
În aceste condiţii, românii care se întorc din străinătate sunt dirijaţi către alte puncte de trecere deschise traficului pe perioada pandemiei de coronavirus.

vallaj1