Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră a confirmat pentru PresaSM că un angajat al inspectoratului a fost găsit în locuința unui traficant, în cadrul unei acțiuni antidrog desfășurată ieri de DIICOT pe raza municipiului Satu Mare. Polițistul de frontieră este și cercetat disciplinar de către superiorii săi.

mascati
”În data de 18.05.2020, ITPF Sighetu Marmației a fost informat ca pe timpul unor descinderi în cadrul unei acțiuni antidrog desfășurate pe raza municipiului Satu Mare a fost identificat un lucrător din cadrul Inspectoratului Teritorial Poliției de Frontieră Sighetu Marmației la una din locații. În cauză sunt efectuate cercetări de către DIICOT. Drept urmare, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a demarat procedura de cercetare prealabilă a lucrătorului în cauză, conform Legii 360 din 2002, privind statutul polițistului, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a precizat conducerea ITPF Sighetu Marmației.
Potrivit surselor Opinie de Carei, polițistul de frontieră prins în locuința unui traficant ar fi Nițaș Viorel, șef de tură la SPF Petea. Acesta a fost făcut ofițer în toamna anului trecut. Poliţistul de frontieră ar fi încercat să fugă în timpul flagrantului, sărind de la balcon, fiind însă imobilizat de anchetatori în urma unei urmări spectaculoase, au declarat surse judiciare pentru Opinie de Carei. Anchetatorii urmează să stabilească ce a căutat ofițerul de poliție de frontieră în locuința traficantului de droguri.