În cursul zilei de ieri, conducerea UDMR Satu Mare a distribuit în județul Satu Mare 60.000 de măști de protecție, informează preşedintele Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare, Pataki Csaba. Dintre acestea, 5.000 au ajuns la Spitalul Municipal Carei. Măştile provind dintr-o donaţie privată, care a sosit în ţară cu ajutorul guvernului maghiar.

spital

30.000 au fost predate Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. Măștile vor fi utilizate începând cu data de 2 iunie, atunci când profesorii vor începe pregătirea absolvenților de clasa a VIII-a și a XII-a pentru examenul de Evaluare Națională și bacalaureat. În prezent, siguranța lor este prioritatea noastră!
La cererea UDMR au ajuns în România 1 milion de măști chirurgicale de unică folosință. Este vorba despre o donație privată, care a sosit în țară cu ajutorul guvernului maghiar.
În afară de instituțiile de învățământ, 7.000 de măști de protecție au fost oferite Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, 5.000 de măști Spitalului Municipal Carei, 3.000 de măști Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, 3.000 Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, alte 3.000 Centrului de Transfuzie Sanguină, 1.000 de măști au ajuns la Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare și 8.000 de măști la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Tot la solicitarea UDMR, în urmă cu o lună a mai sosit în România un transport de ajutoare. Atunci am cerut măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectante pentru cei care se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale și medicii de familie.

masti udmr