Prins cu adeverinţă falsă lângă Carei. Complicele său, un patron care i-a ştampilat adeverinţa

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a fost înregistrat joi, 7 mai 2020, dosarul penal având ca obiect săvârşirea infractiunilor de fals în declaratii, uz de fals şi complicitate la infracţiunile de fals în declaratii şi uz de fals, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

parchet-carei

Astfel, în data de 03.05.2020, în jurul orelor 6:30, organele de poliţie din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Carei, împreună cu lucrătorii SPF Carei, efectuand un filtru rutier pe DN 19, în dreptul localului Vraja Crasnei, au oprit pentru control autoturismul marca Nissan, de culoare gri, condus de numitul T.N.M., care a prezentat o adeverinţă de la o societate comercială.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numitul T.N.M. nu figurează în evidenţe ca angajat al societăţii mentionate pe adeverinţă, iar administratorul societății a aplicat ştampila pe adeverinţa de angajator fără ca să o semneze.
Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de politie judiciară din cadrul Sectiei 7 Poliţie Rurală Carei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumtiei de nevinovăţie