Angajații care asigură funcționarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei sunt în prag de revoltă. Aceștia reușesc cu greu să își îndeplinească atribuțiile de serviciu după ce trei dintre colegii lor au dat bir cu fugiții în plină stare de urgență. Două angajate s-au dat bolnave, în timp ce a treia a intrat în concediu de odihnă, cu ajutorul unei jurnaliste tupeiste, care a intervenit la conducerea DGASPC Satu Mare.

centru cristiana carei

Datorită pandemiei de coronavirus, angajații au fost împărțiți în două ture, lucrând cu schimbul câte două săptămâni. În perioada în care lucrează, ca măsură de prevenire, aceștia sunt izolați de mediul exterior, fiind cazați la internatul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu.
”Două colege nu au mai intrat cu noi în schimb, îmbolnăvindu-se brusc cu câteva zile înainte. Apoi, a dat bir cu fugiții și una dintre bucătărese. Și-a scos concendiu de odihnă, acum, în plină stare de urgență. Cererea de concediu i-a fost aprobată de șefii la Satu Mare, după ce a sunat ceva jurnalistă tupeistă ca să facă presiuni. Astfel, noi trebuie să lucrăm în locul lor. Am rămas cu o singură bucătăreasă, care trebuie să gătească zilnic pentru 48 de beneficiari. Numai la noi se pot întâmpla astfel de mizerii. Suntem foarte revoltați pentru că am auzit de la diverși cunoscuți că stimatele noastre colege, atât bucătăreasa care avea nevoie de odihnă cât și cele două care cică s-au îmbolnăvit subit, se plimbă bine mersi prin oraș, în timp ce noi lucrăm izolați de familii în schimburi de câte două săptămâni”, a declarat, sub protecția anonimatului, un angajat al Centrului Cristiana.
Portalul Opinie de Carei a solicitat conducerii DGASPC Satu Mare să facă publică identitatea acestei jurnaliste ”tupeiste”, care își permite să facă trafic de influență pentru a obține concedii de odihnă pentru diverși angajați ai direcției, în plină stare de urgență. Până acum nu s-a deranjat nimeni să comunice cine a recurs la astfel de gesturi ordinare, ba chiar infracționale, care nu au nimic în comun cu jurnalismul.