La data de 01 mai a.c., 178 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ, informează Prefectura Satu Mare.

politie control coronavirus
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 01 mai, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 108.000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. Comparativ, în cursul zilei de 30 aprilie polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației
În perioada de referință au fost efectuate 679 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.
De asemenea, 15 societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constate nereguli.