Portalul Opinie de Carei lansează un apel către cititori, îndemnându-i să nu se lase antrenaţi în instigările interetnice ale politicienilor. Mai precis să nu permită ca discursurile naţionaliste, indiferent din care tabără provin, să le afecteze relaţiile cu membri familiilor, cu vecinii sau cu prietenii lor. Că suntem români, maghiari sau de altă etnie, important este să fim în primul rând oameni.

romani maghiari
Întrucât nu doreşte să contribuie şi cu atât mai puţin să promoveze discursuri şovine, portalul Opinie de Carei a decis să nu relateze despre luările de poziţie ale politicienilor din Carei, din judeţul Satu Mare şi din România pe tema „ungurilor care vor să fure Ardealul”.
Portalul Opinie de Carei a militat şi va milita în continuare pentru multiculturalitate, respectiv convieţurea pașnică interetnică și interreligioasă. Tocmai din acest motiv, Opinie de Carei a decis să nu devină o platformă care să promoveze discursuri instigatoare ale politicienilor, indiferent de partidul sau etnia din care fac parte.
Pe această cale, lansăm un apel către cititori să nu se lase antrenaţi de aceste luări de poziţii ale politicienilor. În spiritul multiculturalităţii şi multinetnicităţii din zona noastră, oamenii simpli se înţeleg bine unii cu alţii, se respecă reciproc, indiferent de etnia lor, ba chiar trăiesc în familii mixte. Ar fi păcat să pierdem toate aceste lucruri din cauza unor discursuri instigatoare.
Decât să ajungem să ne jignim şi să ne ameninţăm recipros, mai bine îi vom taxa pe aceşti politicieni la proximele alegeri prin votul nostru. În sensul că vom putea vota cu cei care, în opiniea nostră, au avut cea mai potrivită poziţionare în acest scandal naţionalist creat artificial, dacă se poate vorbi de o poziţionare normală într-o astfel de situaţie. Acest lucru va fi cu adevărat dureros pentru ei. Dar până atunci, să ne păstrăm calmul, să nu ne lăsăm antrenaţi în luări de poziţii naţionaliste, să nu ne ameninţăm şi nu ne înjurăm reciproc, indiferent că suntem români, maghiari, şvabi, romi sau de alte naţionalităţi. Să nu lăsăm ca multiculturalitatea şi multietnicitatea noastră să fie afectată de instigările unor politicieni, atât de trecători în funcţiile pe care le ocupă în prezent. Mai bine să ne unim eforturile pentru a scăpa de coronavirusul care ne ameninţă pe toţi, fără să ţină cont de etnie sau de afilieri politice!
Szasz Lorand