Reabilitarea Căii Mihai Viteazul din municipiul Carei va fi finalizată până la sfârșitul lunii iunie, a declarat primarul Eugen Kovacs, în urma discuțiilor avute cu firma executantă, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

1
Deocamdată, în cadrul proiectului Mobilitate 1, a început asfaltarea primului tronson al Căii Mihai Viteazul, cuprins între cele două sensuri giratorii. A fost turnat un strat de asfalt gros de 6 cm, iar deasupra un alt strat uzură de 4 cm pe un sens de circulație.
Lucrările de reabilitare a Căii Mihai Viteazul din Carei se realizează pe segmentul cuprins între intersecția cu strada Agoston și Catedrala Ortodoxă Sf. Dimitrie. Un sens a fost închis circulaţiei, procedându-se la îndepărtarea stratului de asfalt, reabilitarea trotuarului, amenajarea spațiilor verzi și a pistei pentru bicicliști.


În paralel, se lucrează la modernizarea străzii Mioriței.
Proiectul Mobilitate 1, denumit oficial ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”, vizează introducerea transportului public prin achiziționarea a șapte autobuze electrice, lucrări de reabilitare a carosabilului pe traseul microbuzelor și amenjarea de piste de biciclete în zona centrală a municipiului. Valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este de 45,25 milioane lei.
Vor fi executate următoarele lucrări:
– reabilitare de infrastructură rutieră pe 19 străzi din municipiul Carei, suprafața totală a carosabilului fiind de 99.441 mp, iar cea a trotuarelor și spațiilor verzi de 80.649 mp;
– construcția unui depou pentru autobuze cu toate utilitățile;
– construcția și modernizarea a 31 de stații de transport public de călători;
– Crearea sistemului de bilete pentru călători (e-bilete sau e-ticketing);
– Crearea sistemelor de închiriere de biciclete tip ”bike-sharing” pentru un număr total de 140 de biciclete, cu un număr de 19 seturi de cadre de parcare;
– Modernizarea și extinderea traseelor pietonale (Lungimea trotuarelor – 13.415 m);
– Amenajarea spațiilor verzi prin lucrări de gazonare și plantări de arbori.
Lista străzilor care vor fi reabilitate: Independenței, 1 Decembrie 1918, Bulevardul 25 Octombrie (DN 19), Calea Mihai Viteazul (DN 19), Mioriței.
Lista străzilor pe care vor fi efectuate lucrări de reparații: Someș, Viilor, Căplenilor, Crișan, Cloșca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Cimitirului, Ignișului, Agoșton, Căpitan Zăgănescu, Corneliu Coposu, 1 Mai, Horea.
O altă componentă a proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” prevede achiziția șapte microbuze electrice, pentru care este alocată suma de 13,25 milioane lei.