Ca o măsură suplimentară de protecție a beneficiarilor centrelor de recuperare și de asistență din Carei, subordonate Direcției Generală de Asistență Socială și Protecție Socială (DGASPC) Satu Mare, angajații au fost cazați în diverse unități din Carei, astfel încât să fie izolați de familii, pentru a preveni apariția și răspândirea coronavirusului.

cias-alexandru

În toate aceste centre, angajații lucrează prin rotație, câte o perioadă de două săptămâni. În perioada în care lucrează, aceștia sunt cazați în diverse unități din Carei și din apropiere, fiind astfel izolați de lumea exterioară. La fel ca și cadrele medicale, după terminarea programului de lucru, angajații sunt duși în respectivele unități de cazare, de unde ziua următoare se reîntorc la serviciu. Ceilalți angajați stau în izolare la domiciliu pe o perioadă de două săptămâni, apoi îi schimbă pe colegii lor.
Această măsură de protecție a beneficiarilor și angajaților este în vigoare până la sfârșitul stării de urgență. Însă nu este exclus, ca în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceasta să fie prelungită.