Cea de-a şasea inimioară dedicată ajutorării micuţului Noel a fost amplasată în cursul zilei de azi în farmacia Digitalis din cartierul Republicii. Farmacia este situată în apropierea Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius, lângă magazinul de panificaţie Varga Quattro. Şi aici pot fi depuse dopurile strânse în scop caritabil, a declarat iniţiatorul acţiunii, Bernáth Tímea.

1

Prin intermediul unei firme din Ungaria, dopurile adunate sunt transformate în bani. Sumele astfel strânse sunt dirijate pentru tratamentul micuţului Noel, diagnosticat cu amiotrofie spinală musculară de tip 1 – forma cea mai severă. În viitor, banii vor fi dirijaţi spre alte cauze umanitare.
Inimioara amplasată azi pentru a desemna punctul de colectare a fost realizată de firma Steiger SRL, fiind găzduită de farmacia Digitalis.
Programul de funcţionare al farmaciei:
Luni- vineri, între orele 8.00-19.00;
Sâmbătă, între orele 9.00-16.00;
Duminică, între orele 9.00- 13.00.
Careieni pot contribui şi cu câteva dopuri la această cauză umanitară, putând intra oricând în farmacie pentru a le depune, bineînţeles cu respectarea regulilor de protecţie împotriva coronavirusului.
Noel, un copil din Curtuieşi (Bihor), suferă de atrofie musculară spinală (SMA1). Vindecarea cea mai sigură ar fi o terapie genetică extrem de scumpă, care costă 2,1 milioane de dolari. Numeroase asociaţii din Carei, alături de numeroşi voluntari, s-au mobilizat pentru a contribui la strângerea acestei sume foarte mari, cu scopul de a-i da micuţului Noel o şansă la o viaţă normală. Până acum s-a strâns aproape jumătate din suma necesară.