Viața lui Noel depinde de un vaccin adus din SUA, tratament care costă 2.100.000 de dolari, se arată într-un articol publicat de Libertatea. Bebelușul de 9 luni suferă de amiotrofie spinală, forma cea mai severă.

noel

O cumplită moștenire genetică l-a aruncat pe micuțul Noel-Robert Ölyüs, din Curtuișeni, Bihor, într-un coșmar din care, spun specialiștii, mai poate ieși doar cu ajutorul unui vaccin recent apărut pe piața medicală americană. Diagnosticat cu amiotrofie spinală musculară de tip 1 – forma cea mai severă -, bebelușul care are doar 9 luni poate face tratamentul inovator doar dacă strânge uriașa sumă de 2.100.000 de dolari, scrie Libertatea.
Rude, prieteni, asociații s-au mobilizat rapid și, în cele șase luni scurse de la diagnosticare au reușit – prin organizarea unor evenimente și spectacole muzicale caritabile – să adune aproape jumătate din sumă. Cum vaccinul salvator, care poate fi adus doar din SUA, costă 2.100.000 de dolari, drumul până la obținerea serului care este vital pentru Noel este încă extrem de lung. De aceea, părinții bebelușului – aflat acum și în programul Fundației Ringier România – fac un apel disperat către toți aceia care se pot alătura cauzei lui Noel-Robert, mai scrie Libertatea.
Cei care doresc să îl ajute pe Noel o pot face donând 2 euro prin SMS, la numărul 8828, cu textul «NOEL». Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe http://www.ajutacopiii.ro
Numeroase asociaţii din Carei, alături de numeroşi voluntari, s-au mobilizat pentru a contribui la strângerea acestei sume foarte mari, cu scopul de a-i da micuţului Noel o şansă la o viaţă normală.