La data de 16 aprilie a.c., 300 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ, informează Prefectura Satu Mare.

politie control coronavirus
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 16 aprilie, polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 221.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.
De asemenea, polițiștii au identificat 2 persoane care nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu, astfel că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menționate au fost internate în centre de carantină pentru o perioadă de 14 zile, pe propria cheltuială. De asemenea, față de cele 2 persoane, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.
În perioada de referință, au fost efectuate 997 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu.
De asemenea, 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.