Careiul este descris drept „mica Vienă neștiută a României” într-un articol publicat de Călător în Bascheţi, cel mai popular blog de turism din România, cu peste un milion de cititori unici pe lună. Călător în Bascheţi a fost înfiinţat de către jurnalistul careian Sebastian Secan.

castelcarei

„Dacă ajungeți în zonă e musai să faceți o oprire la Carei. Mie îmi place să îi spun mica Viena a României. Și nu pentru că m-am născut eu aici. Păstrând proporțiile, orașul are ceva din aerul aristocrat specific vienez. Este cochet, îngrijit, cu un centru vechi mic, dar fain tare, cu zone pietonale amenajate cu mult bun gust, unde vă puteți relaxa la câteva terase”, scrie jurnalistul de televiziune careian, Sebastian Secan.
În cadrul articolului intitulat „Superb! Biserica din România, din mijlocul pustietății, care s-ar deschide singură o dată pe an” puteţi citi despre uimitoarea poveste a bisericii dintre Carei şi Petreşti. Un lăcaş de cult pe lângă care trecem atât de des când ne deplasăm pe Drumul Naţional 19, însă fără să-i cunoaştem istoria.
Pentru a citi articolul „Superb! Biserica din România, din mijlocul pustietății, care s-ar deschide singură o dată pe an” click aici.
Pornit la iniţiativa jurnaliştilor de televiziune Sebastian Secan şi Laura Vereha, Călător în Bascheți a devenit cel mai popular blog de turism din România. Jurnalistul careian Sebastian Secan a înființat acest site de călătorii de succes, prin care prezintă nu numai oferte și ponturi turistice, ci și experiențele trăite în peregrinările lui prin diverse țări din lume, care merită citite cu atenție.
Sebastian Secan este originar din Carei. Din 2003 până în 2011 a scris pentru săptămânalul trustului Media Pro „Clujeanul”, apoi a lucrat pentru Adevărul de Seară Cluj-Napoca, pentru cotidianul naţional Adevărul, dar şi pentru Click!. A scris câteva articole şi pentru Forbes şi Men`n Health. Începând din 2011, lucrează ca reporter pentru emisiunea de tip magazin „Asta-i România”, difuzată în fiecare sâmbătă seara, de la ora 20.00, la Kanal D.
În 2014, a obţinut un premiu APTR (n.r. Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România) pentru reportajul „Mocăniţa”, filmat în Maramureş, pe Valea Vaserului.