Guvernul Ungariei a oferit un ajutor important județului Satu Mare, precum și altor județe din Transilvania afectate de COVID-19. Echipamentele medicale de protecție donate de Guvernul Ungariei au ajuns astăzi la cadrele medicale din județul Satu Mare, inclusiv la Spitalul Carei, informează preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.

3
„Alături de colegii mei din UDMR, am distribuit cea mai mare parte din cele 7200 măşti FFP2, 28.800 măști chirurgicale, 10.000 mănuşi, 400 de viziere, 500 de perechi de acoperitori încălțăminte, 1.500 de combinezoane, 200 de perechi de ochelari de protecție și 1650 de litri de dezinfectanți, livrate de guvernul de la Budapesta. Aceste echipamente extrem de necesare în lupta cu noul coronavirus, dar foarte dificil de procurat în această perioadă, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Municipal Carei, Serviciului Județean de Ambulanță, Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare, Asociația Medicilor de Familie Satu Mare și la Asociația Caritas Tășnad, iar mâine vor ajunge și la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș”, se arată în postarea preşedintelui Pataki.
Totodată, este foarte important că Ungaria a ridicat, la solicitarea UDMR, interdicţia de export a unui medicament foarte folosit în tratarea COVID-19 – hidroxiclorochină. În numele organizației județene a UDMR, a spitalelor și a comunității sătmărene, ne exprimăm guvernului Ungariei recunoștința și aprecierea pentru donația făcută unităților sanitare, pentru spiritul de solidaritate în combaterea pandemiei COVID-19, mai arată preşedintele Pataki.