Medicul internist Alexandru Sava de la Spitalul Carei, desemnat spital suport pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, a lansat un apel către careieni, solicitându-le din suflet să stea acasă. Medicul şi-a arătat mâinile afectate de folosirea dezinfectantului pentru distrugerea virusului.

colaj sava
“Nici nu stiu cum sa incep acest apel. Sunt sarbatorile pascale, si toti vor sa sarbatoresca in mod traditional. Situatia asta nu ne-o permite, va implor intelegeti. Statistic, stam bine caci defunctul stat nu testeaza suficent. Totul pare cu bine si frumoase, dar nu e asa. Din suflet va cer sa stati acasa. Mai jos aveti ce inseamna dezinfectarea continua, ce am patit eu, medic fiind in spital COVID”, a scris medicul Alexandru Sava pe Facebook. Ulterior, medicul a şters postarea. Probabil că autorităţile i-au reproşat afirmaţiile referitoare la „statul defunct” şi la testarea insuficientă.
Medicul specialist de interne Alexandru Sava, de la Spitalul Municipal Carei, a devenit cunoscut în spaţiul public după ce, la sfârşitul lunii trecute, a declarat că nu va demisiona după ce spitalul a fost desemnat spital-suport COVID-19, respectând acel jurământ al lui Hipocrate. Postarea sa a devenit virală pe Facebook, bucurându-se de aprecierea oamenilor.