Constrângere. Un Paşte în familia restrânsă, chiar foarte restrânsă!

Careienii au parte de o nouă provocare pe perioada carantinei totale, impusă de autorităţi pentru a preveni şi a limita răspândirea coronavirusului. Unii dintre ei se pregătesc să sărbătorească Paştele, în timp ce alţii o vor face săptămâna viitoare. Va fi vorba de un Paşte în familia restrânsă, chiar foarte restrânsă.

opinie
Din cauza pandemiei de coronavirus, careienii vor fi obligaţi să renunţe la slujbele religioase pascale. Vrând, nevrând, trebuie să respectăm reglementările stricte ale ordonanţelor militare. Este vorba de un sacrificiu mic pe care trebuie să îl facem fiecare pe plan personal, dar care aduce beneficii şi siguranţă întregii comunităţi, în special pentru semenii noştri mai vulnerabili.
De altfel, atât Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, cât şi Sanctitatea sa Papa Francisc, alături de înalţii ierarhi catolici, reformaţi şi protestanţi din ţară, le-au cerut credincioşilor să respecte măsurile impuse de autorităţi în aceste momente de grea încercare pentru întreaga umanitate.
Careienii, atât cei care sărbătoresc acum Paştele cât şi cei care sărbătoresc Dminica Floriilor, vor putea urmări în continuare slujbele religoase transmise în direct la televizor sau în mediul online. În mod sigur, sentimentul religios nu e acelaşi ca şi atunci când eşti în biserică, dar deocamdată trebuie să ne mulţumim cu atâta, căci mai mult nu se poate.
În concluzie, suntem cu toţii nevoiţi să sărbătorim Paştele în familia restrânsă, chiar foarte restrânsă, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială impusă de autorităţi. Adică fără vizite la neamuri şi prieteni, fără deplasări inutile, dar periculoase. Unii acum, iar alţii săptămâna viitoare. În pofida greutăţilor, nu trebuie să renunţăm la sacralitatea acestei sărbători. Căci în astfel de moment de grea încercare avem nevoi mai mult ca oricând de credinţă!
Paşte fericit şi liniştit! O Duminică a Floriilor cât mai frumoasă!
Szasz Lorand