La data de 8 aprilie 2020, 299 de polițiști, jandarmi și polițiști locali din judeţul Satu Mare au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ, informează Prefectura Satu Mare.

politie control coronavirus
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 8 aprilie, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de 212.880 de lei, dintre care 111 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.
De asemenea, polițiștii au identificat o persoană care nu respecta măsurile de izolare la domiciliu, astfel că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată în centrul de carantină, pentru o perioadă de 14 zile, pe propria cheltuială. De asemenea, față de persoana în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.
În perioada de referință, au fost verificate 1828 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, nefiind constate nereguli.
De asemenea, 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.