După decaparea stratului de asfalt de pe Calea Mihai Viteazul din municipiul Carei, executantul a demarat lucrările de nivelare a fundației, următorul pas constituindu-l lucrările de stabilizare, informează Primăria Carei.

DSC_0900
Aceste lucrări de stabilizare vor fi începute miercurea viitoare, a declarat șeful de șantier, inginerul Lupo Sandor. În paralel, se amenjează spațiul verde și pista pentru bicicliști.
”Lucrările decurg într-un ritm foarte bun. Vremea este ideală, traficul foarte scăzut și nu ne confruntăm cu lipsa materialelor. În curând, vom decapa asfaltul și în zona sensului giratoriu de la intersecția cu strada Corneliu Coposu. Vom termina repede pentru a nu bloca prea mult timp circulația. După ce vom stabiliza fundația vom trece la asfaltare. Vom turna două straturi de asfalt, unul gros de 6 cm, peste care va veni un alt strat uzură de 4 cm. Pe această cale, mulțumim populației pentru înțelegere și răbdare”, a declarat inginerul Lupo Sandor.
Lucrările de reabilitare a Căii Mihai Viteazul din Carei au fost începute pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Agoston și Catedrala Ortodoxă Sf. Dimitrie. Un sens a fost închis circulaţiei, procedându-se la îndepărtarea stratului de asfalt, reabilitarea trotuarului, amenajarea spațiilor verzi și a pistei pentru bicicliști.
Lucrările de modernizare a Căii Mihai Viteazul sunt derulate în cadrul proiectului Mobilitate 1, intitulat ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Proiectul Mobilitate 1 vizează introducerea transportului public prin achiziționarea a șapte autobuze electrice, lucrări de reabilitare a carosabilului pe traseul microbuzelor și amenjarea de piste de biciclete în zona centrală a municipiului. Valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este de 45,25 milioane lei.
Vor fi executate următoarele lucrări:
– reabilitare de infrastructură rutieră pe 19 străzi din municipiul Carei, suprafața totală a carosabilului fiind de 99.441 mp, iar cea a trotuarelor și spațiilor verzi de 80.649 mp;
– construcția unui depou pentru autobuze cu toate utilitățile;
– construcția și modernizarea a 31 de stații de transport public de călători;
– Crearea sistemului de bilete pentru călători (e-bilete sau e-ticketing);
– Crearea sistemelor de închiriere de biciclete tip ”bike-sharing” pentru un număr total de 140 de biciclete, cu un număr de 19 seturi de cadre de parcare;
– Modernizarea și extinderea traseelor pietonale (Lungimea trotuarelor – 13.415 m);
– Amenajarea spațiilor verzi prin lucrări de gazonare și plantări de arbori.
Lista străzilor care vor fi reabilitate: Independenței, 1 Decembrie 1918, Bulevardul 25 Octombrie (DN 19), Calea Mihai Viteazul (DN 19), Mioriței.
Lista străzilor pe care vor fi efectuate lucrări de reparații: Someș, Viilor, Căplenilor, Crișan, Cloșca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Cimitirului, Ignișului, Agoșton, Căpitan Zăgănescu, Corneliu Coposu, 1 Mai, Horea.
O altă componentă a proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” prevede achiziția șapte microbuze electrice, pentru care este alocată suma de 13,25 milioane lei.