La data de 07.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvaşirea infracţiunii de fals în declaratii şi zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

parchet-carei

Astfel, în data de 06.04.2020, organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Tăşnad s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numita C.A.M., la data de 05.04.2020, ora 6,00, a intrat în România pe jos, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, declarând iniţial în scris, la vamă, că vine din Ungaria, iar când a ajuns cu convoiul însoţit, la data de 06.04.2020, la Centrul de carantină din localitatea Tăşnad, jud. Satu Mare, a declarat că a venit din zona roşie – AUSTRIA, localitatea Amstteten, unde s-a aflat mai multe zile pentru a îngriji bâtrâni la domiciliu.
Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Tăşnad, sub supravegherea Parchetului de pe iângă Judecătoria Carei.
”Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii careieni.