În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2.659 de persoane, privind respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, a măsurilor de izolare la domiciliu, nefiind constate nereguli, informează Prefectura Satu Mare.

declaratie politie trafic
În aceeași perioadă, polițiștii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale în valoare de 265.000 lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
Pe parcursul zilei de ieri, 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 73 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare fără a fi identificate nereguli.
În perioada 04.04.2020, ora 07:15 – 05.04.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 185 persoane, toți transportatori marfă. Două persoane care au revenit în țară din zone care impun carantinarea au fost transportate într-un centru de carantină, 27 persoane au intrat în carantină la angajator, 91 în izolare la domiciliu, 4 transportatori de marfă au declarat plecarea în cursa următoare fără cazare pe teritoriul României, iar restul au intrat în izolare în alte spații locative.
La Urziceni, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 35 de persoane, toate au intrat în izolare la domiciliu.